Policajti v Prešovskom kraji dostali prvých dvadsať nových áut

03.08.2007 Prešov

Prešov 3. augusta (TASR) - Prvých dvadsať nových áut prevzali dnes policajti v Prešovskom kraji. Majú prispieť ku kvalitnejšiemu plneniu ich povinností, ale aj k zlepšeniu pracovných podmienok. Ide o autá, ktoré ...
Podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák po slávnostnom odovzdaní áut v Prešove povedal, že kombináciu výstražných zariadení v týchto dvoch farbách zvolili po porade so žilinským ústavom na výskum dopravy. Ide o najčastejšie používanú kombináciu farieb vo svete i o najbezpečnejšiu. Navyše podľa Kaliňáka nestojí Policajný zbor ani korunu.
Policajti v Prešovskom kraji dostanú v tomto roku viac ako 80 nových vozidiel. Obnova vozového parku na jednotlivých krajských policajných riaditeľstvách sa začala najprv v Prešovskom kraji aj preto, ako povedal Kaliňák, že rozlohou je najväčší a polícia má už značne opotrebované vozidlá, najmä zn. Fabia. Minister informoval, že hodnota dodaných 20 áut sa rovná hodnote jedného kvalitnejšieho hasičského vozidla, t. j. asi ôsmim miliónom Sk. Výberové konanie na dodávku áut realizovalo Ministerstvo vnútra SR.
Krajský policajný riaditeľ v Prešove František Leško informoval, že posledná významnejšia obmena vozidiel sa uskutočnila v policajnom parku v roku 1993. S novou dodávkou je spokojný, priemerná životnosť nových áut je okolo desať rokov.
Nové autá sú značky Volkswagen Golf, majú dieselový motor s obsahom 2,0, klimatizáciu a elektrické sťahovanie okien. Časť z nich je vybavená špeciálnou technikou na zaznamenávanie rýchlosti okoloidúcich áut.
 

Vyberte región

mark